NEPASAREA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

NEPASAREA

NEPASAREA


1450. -Nepasarea sau indiferentismul in slujba incredintata si in datoriile fata de sine, de aproapele si de Dumnezeu este o boala primejdioasa pentru societatea bisericeasca si lumeasca. Cel nepasator este un egoist al traiului bun, ingaduie raul sub toate formele, nedreptateste pe cei credinciosi, introduce dezordinea si pacatul atat in viata lui cat si in al aproapelui sub aparenta bunatatii. Blestemat este tot cel ce face lucrul Domnului cu nepasare (Ier. 48, 10). Acestia sunt caldiceii din Apocalipsa pe care Domnul ii va lepada, spre a lor osanda (3,15-18).


1451. -”Nepasatorul se considera ca un deznadajduit de mantuirea lui, iar nepasarea este un dispret fata de fagaduintele vietii monahale (crestine) si pretuire exagerata a lucrurilor lumesti. In necaz cel neglijent acuza pe Dumnezeu ca este nemilosliv si neindurat fata de viata oamenilor iar la rugaciunile particulare si la slujbele obstii, este fara de nici o tragere de inima. Randuim ca pentru acest pacat cel neglijent sa se pocaiasca 40 de zile; in 3 saptamani sa nu guste nici vin nici untdelemn si sa faca cate 250 de metanii pe zi, fiindca boala neglijentei poate sa-l duca la pierzarea cea vesnica a iadului”. -Sf. Teodor Stud. Scris. 6.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

NEPASAREA

Vizualizari: 747

Id: 706

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.