Nimeni nu poate opri moartea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nimeni nu poate opri moartea

Moartea i-a despărţit pe părinţi de numeroasa lor familie, pe soţ de soţie, pe prieten de prieten; ea l-a lovit pe geniu în mijlocul marilor lui lucrări; ea i-a răpit societăţii omeneşti membrul cel mai de trebuinţă, şi asta în clipele când avea cea mai mare nevoie de el. Nimeni n-a putut s-o oprească şi n-a putut să-i stea împotrivă; nimeni nu i-a putut cere socoteală pentru faptele ei, care nu se împacă nicidecum cu raţiunea omenească.

Ce nu este deşert pe acest pământ? Ce nu e nestatornic? Ce are vreo dăinuire aici? Cu adevărat, doar viaţa cea în Hristos, care continuă dincolo de hotarele mormântului şi se dezvoltă în toată frumuseţea şi lumina prin moartea trupului. Iar toate celelalte sunt mai neputincioase decât umbra, amăgitoare ca visele... Ostenelile cu care se osteneşte omul ani îndelungaţi pentru stricăciune sunt nimicite de moarte într-un singur ceas, într-o singură clipă.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvânt despre moarte, traducere de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Cartea Ortodoxă, 2007, pp. 171-172)

Categoria: Articole

Cautare:

Nimeni nu poate opri moartea

Vizualizari: 239

Id: 22331

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.