Nu conteaza pacatul, ci vointa omului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu conteaza pacatul, ci vointa omului

Azi, când greblam prin grădină m-am gândit că păcatul este nimic, este ca un vis care, când te trezeşti nu mai este. Că păcatul este un vis o înţelegem din cuvintele Mântuitorului, atunci când spune că cel ce priveşte cu poftă la o femeie a şi păcătuit cu ea. Acest cuvânt este mult mai greu de înţeles decât pare, de aceea el nici nu s-a spus în Vechiul Testament. Aici, mi se pare, Hristos ne-a zis nu numai că nu este nicio diferenţă între păcatul cu fapta şi păcatul cu gândul, ci că, în genere, păcatul n-are nicio însemnătate şi singurul lucru care contează este voinţa omului. Aceste cuvinte le-a zis Hristos pentru că numai Hristos putea şi avea ştiinţă să le spună. Ca şi evreii, creştinii de azi numără păcatele, le ierarhizează, neînţelegând taina mântuirii care se lucrează prin Hristos. Celor vechi, de până la Hristos, nu li se putea spune acest cuvânt, dar noi îl putem primi, dacă avem credinţă şi, mai ales, smerenie.

(Ieromonah Savatie Baştovoi, Dragostea care ne sminteşte, Editura Marineasa, Timişoara, 2003, pp. 128-129)

Categoria: Articole

Cautare:

Nu conteaza pacatul, ci vointa omului

Vizualizari: 457

Id: 6665

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.