Nu putem savarsi lucrarea mantuirii fara Hristos!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu putem savarsi lucrarea mantuirii fara Hristos!

E greu, spun unii, să te mântuieşti, dar e şi mai ruşinos şi de neiertat de nu te vei mântui când ţi se pun la îndemână atâtea ajutoare. Cel ce dă poruncă, dă totdeauna şi puterea de a o împlini, numai că nu sileşte. Fă ceea ce poţi şi roagă pe Dumnezeu pentru ceea ce nu poţi şi El îţi va veni negreşit în ajutor. Lucrarea mântuirii nu o vei săvârşi fără Hristos, nici El nu o va săvârşi fără tine.

Mântuirea nu se câştigă cu o faptă răzleaţă, ci presupune şi o faptă socială; căci omul nu se mântuieşte singur; de mântuirea sa se mai leagă o mulţime de oameni. Până la judecata din urmă, mântuirea se poate dobândi oriunde, şi pe câmpuri de bătaie; şi se poate dobândi şi din iad, însă nu fără ajutorul lui Hristos.

(Ieromonah Arsenie Boca, Vreau să schimb lacrimile voastre în bucurie, Editura Agaton, Făgăraş, 2014, p. 148)

Categoria: Articole

Cautare:

Nu putem savarsi lucrarea mantuirii fara Hristos!

Vizualizari: 550

Id: 6113

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.