Nu te rusina de saracie!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Nu te rusina de saracie!

Problema nu stă în bogăţie, ci în noi înşine. Omului cât i-ai da, niciodată nu-l saturi.

În zadar crezi că posibilităţile materiale ţi-ar fi adus liniştea. Nu, acest gând este neadevărat. Există oameni bogaţi în ochii tăi, dar care se neliniştesc mai mult decât tine. Caută să te smereşti şi atunci vei dobândi pacea, pe care a promis-o Domnul prin cuvântul Evangheliei. Dacă cineva îţi trimite ceva, primeşte toate ca din mâna Domnului şi nu te ruşina de sărăcie. Sărăcia nu este un păcat, ci mai ales un mijloc de smerire şi mântuire. Însuşi Fiul cel întrupat al lui Dumnezeu a binevoit să trăiască în sărăcie pe pământ. Ţine minte asta şi nu te ruşina. Linişteşte-te şi cheamă ajutorul lui Dumnezeu. (Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 42)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Nu te rusina de saracie!

Vizualizari: 520

Id: 14827

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.