Nu trai in zavistie!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu trai in zavistie!

Zavistia este asemenea viperei otrăvitoare, care aproape de naștere mănâncă măruntaiele mamei sale și o omoară și așa deschizând pântecele mamei ei, se naște. Marele între ierarhi Sf. Ioan Gură de Aur, o numește pe zavistie foc nestins. Zavistia, în genere, este un gâde ucigaș. Zavistia roade trupul și slăbește sufletul, și invers. În ce chip molia roade hainele cele bune, la fel zavistia roade pe zavistnic. Nu trăi în zavistie! Adu-ți aminte că după căderea omenirii ai rămas fără nici un preț și rod al diavolului, până a voit Stăpânul Hristos, să te cumpere cu Sfânt Sângele său; și pentru aceasta nu-ți cere nici o răsplată decât să iubești pe Dumnezeu și pe aproapele tău.

(Protosinghel Grichentie Natu, Din frumusețile viețuirii creștine, Editura Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, p. 167)

Categoria: Articole

Cautare:

Nu trai in zavistie!

Vizualizari: 358

Id: 18070

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.