Numai prin impartasirea Duhului ne putem ruga curat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Numai prin impartasirea Duhului ne putem ruga curat

Ce este mai plăcut lui Dumnezeu şi mai propriu sufletului decât rugăciunea? Dar fără participarea Duhului, nici însuşi Pavel, deşi a fost răpit până la al treilea cer şi nu numai că a ajuns până la rai, dar a şi intrat în el în chip mai presus de fire, totuşi nici el nu ar ști să se roage cum trebuie. Căci spune: „Noi nu ştim să ne rugăm cum trebuie, ci Însuşi Duhul se roagă pentru noi, nu din afara noastră, ci dinlăuntru, căci zice: „cu suspine negrăite"; De aceea zice în altă parte „A trimis Dumnezeu pe Duhul Fiului Său în inimile noastre, care strigă: Avva Părinte!".

(Sfântul Calist Angelicoudes, Trei tratate isihaste, Editura Doxologia, Iași, 2012, p. 135)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Numai prin impartasirea Duhului ne putem ruga curat

Vizualizari: 491

Id: 16354

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.