O cantare ingereasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O cantare ingereasca

Despre cântarea îngerească avem o povestire destul de recentă. Aceasta s-a întâmplat în gubernia Vologda. Odată, într-o biserică se slujea Sfânta Liturghie. Deodată afară s-a declanșat un incendiu și toți oamenii au fugit din biserică, lăsând-o pustie, doar cu diaconul și preotul înlăuntru. Se risipise și corul, însă atunci când diaconul a rostit ectenia, din strană s-a auzit o cântare minunată. În acel moment, pe lângă biserică trecea un polonez care, atras de acea cântare, a intrat și a fost surprins de o priveliște neobișnuită. Sfântul locaș era pustiu, bătrânul preot slujea în altar și diaconul pe solee, iar în strană - niște tineri luminoși în veșminte albe. Aceștia se și auzeau cântând. La sfârșitul Liturghiei polonezul se apropie de preot întrebându-l cine erau acei tineri strălucitori care au cântat atât de frumos.

- Au fost îngerii Domnului, a răspuns preotul.

- Dacă e așa, atunci aș vrea să mă botez chiar astăzi, a zis polonezul.

- Aveți deja botezul, a spus preotul. Primiți numai Ortodoxia.

Atfel polonezul a dobândit comuniunea cu Biserica Ortodoxă datorită cântării îngerești. (Sfântul Cuvios Varsanufie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 9)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

O cantare ingereasca

Vizualizari: 502

Id: 17843

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.