O dovada convingatoare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O dovada convingatoare

În biserica Cinstitei Cruci din Petersburg, Lavra sfântului Alexandru Nevschi s-a întâmplat cândva următorul fapt emoţionant:

În timpul unei Sfinte Liturghii, arhiereul slujitor Ştefan, după ce a citit rugăciunea „Cred, Doamne şi mărturisesc…” a ridicat acoperământul sfântului potir şi a rămas împietrit. A văzut carne şi sânge omenesc în sfântul Potir! S-a întors către diacon, viitorul stareţ Sampson şi i-a spus: „Vezi, părinte?”.

Ce să facă?... Episcopul, după ce a aşezat sfântul potir pe sfânta masă, a îngenuncheat şi s-a rugat Domnului. Cum ar fi împărtăşit credincioşii cu sânge şi carne? Cine s-ar mai fi împărtăşit?

După ce s-a rugat pentru un sfert de oră cu braţele ridicate s-a uitat din nou în sfântul potir. Sângele şi carnea se făcuseră vin şi pâine. Aşa a ieşit şi a împărtăşit credincioşii.

Câţi clerici au aflat despre această minune au spus că a fost providenţa divină ca să se întărească în credinţă. Chiar diaconul Samson, care ţinea sfântul potir a spus mai târziu că din ziua aceea nu a mai avut nici o îndoială şi a crezut din acel moment că Pâinea şi Vinul sunt chiar Trupul şi Sângele lui Hristos!

S-a convins el însuşi şi a spus-o şi altora ca să se întărească în credinţă. Această minune a fost şi un motiv ca preoţii să înţeleagă nevrednicia lor.

(Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa, 2000, pp. 45-46)

Categoria: Articole

Cautare:

O dovada convingatoare

Vizualizari: 343

Id: 18748

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.