O manastire cu o astfel de constiinta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O manastire cu o astfel de constiinta

Când ne aflăm în faţa sarcinii de a zidi o astfel de mănăstire, unde vin oameni născuţi în diferite ţări, vorbind diferite limbi, atunci bineînţeles că, din punct de vedere practic întâmpinăm multe greutăţi. Dar voi toţi, şi fiecare, ajutaţi-mi să construiesc o mănăstire cu o astfel de conştiinţă!

Citiţi pe Sfântul Ioan de Dumnezeu-Cuvântătorul, care zice că Hristos a murit pentru lumea întreagă, pentru păcatele a toată lumea. În Evanghelie, Samarinenii ziceau: Noi înşine am auzit şi ştim, că acesta este cu adevărat Hristos, Mântuitorul lumii. Aceeaşi vedeţi şi la apostolul Pavel, care vorbeşte despre faptul că nu este Iudeu nici Elen (…), nu este parte bărbatească şi femeiască, dar de este cineva în Hristos, zidire nouă este. Acest ţel stă înaintea noastră.

(Arhimandritul Sofronie, Cuvântări duhovniceşti, vol I, Editura Accent Print, p. 44)

Categoria: Articole

Cautare:

O manastire cu o astfel de constiinta

Vizualizari: 386

Id: 11321

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.