O mireasma bineplacuta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O mireasma bineplacuta

Vezi că, atunci când focul se atinge de tămâie sau de o altă pulbere bine mirositoare, apare dintr-o dată fumul şi se ridică o mireasmă bineplăcută.

Întocmai se întâmplă şi atunci când harul Duhului Sfânt se atinge de o inimă omenească: în clipa aceea, într-o asemenea inimă se deşteaptă suspinul şi rugăciunea cea adevărată, la fel ca şi buna mireasmă ce-a fost stârnită de foc, şi se înalţă la Tatăl Ceresc, dobândind la Dânsul har şi milă.

Această întâmplare ne învaţă să cerem Duhul Sfânt de la Dumnezeu, pentru ca El să trezească adevărata rugăciune în inimile noastre – „Duhul înfierii, prin care strigăm: Avva! Părinte!” (Romani 8, 15).

(Sfântul Tihon din Zadonsk, Dumnezeu în împrejurările vieţii de zi cu zi, traducere de Olga Bersan, Editura Sophia, Bucureşti, 2011, p. 160)

Categoria: Articole

Cautare:

O mireasma bineplacuta

Vizualizari: 415

Id: 22938

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.