O suta de ani ca o picatura

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O suta de ani ca o picatura

Nu este veşnică frumuseţea florilor, nu este lungă viaţa noastră! Isus, fiul lui Sirah, ia ca exemplu viaţa de o sută de ani a omului şi aseamănă aceşti o sută de ani cu o picătură de apă: “Numărul zilelor omului - scrie el - cel mult o sută de ani. Ca o picătură de apă din mare şi ca un grăunte de nisip, aşa sunt de puţini anii în ziua veacului (Inţ. lui Isus Sirah 18, 8 — 9). Auziţi ce spune el? Viaţa de o sută de ani a omului este atât de neînsemnată în comparaţie cu veşnicia, ca o picătură de apă faţă de marea întreagă! După părerea noastră, o sută de ani înseamnă viaţă lungă şi ne mirăm când auzim că cineva a trăit până la o sută de ani, dar după părerea fiului lui Sirah, şi în realitate aşa este, viaţa de o sută de ani este numai o picătură de apă! Dar dacă cineva ar trăi chiar şi o mie de ani, şi atunci ar fi neînsemnat, şi viaţa lui ar fi o picătură de apă! De ce? Pentru că după viaţa cea vremelnică vine Viaţa cea Veşnică, Fără de Sfârşit; în această viaţă toate cele trecătoare ale veacului, sutele şi miile de ani vor fi o singură picătură, un vis trecător pe care omul, după ce s-a trezit, l-a şi uitat imediat. Cântăreşte o picătură în comparaţie cu marea întreagă: ce greutate va avea picătura? Compară o sută sau o mie de ani cu veşnicia nesfârşită: cât de lung va fi veacul? Oare cât o singură zi, după cuvântul Psalmistului: “Că o mie de ani înaintea ochilor Tăi sunt ca ziua de ieri care a trecut şi ca straja nopţii” (Ps. 89, 4)! Iată cât de scurtă este viaţa noastră cu care ne desfătăm ca şi cu o floare frumoasă, dar nu gândim că această floare se ofileşte repede-repede!

(Sfântul Dimitrie al Rostovului, Viața și omiliile, Editura Egumenița, Galați, p. 42)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

O suta de ani ca o picatura

Vizualizari: 414

Id: 10131

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.