Omul cel vechi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul cel vechi

A auzit odată preotul Peluisiului despre un frate ce se duce des în cetate și se scaldă și se lenevește de mântuirea lui. Și venind la biserică l-a scos din călugărie. Și după aceasta l-a mustrat pe dânsul inima și s-a căit. Și a venit la avva Pimen beat de gânduri, având și levitoanele fraților și a vestit bătrânului pricina. Și i-a zis lui bătrânul: nu ai tu ceva din ale omului cel vechi? Te-ai dezbrăcat de el? Iar preotul a zis: mă împărtășesc de omul cel vechi. Iar bătrânul i-a zis: iată că și tu ești ca și frații; că deși puțin te împărtășești din vechime, însă ești supus păcatului. Atunci, mergând preotul, a chemat pe frați și s-a pocăit înaintea celor unsprezece și i-a îmbrăcat pe ei cu chipul călugăresc și i-a slobozit.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, p. 180)

Categoria: Articole

Cautare:

Omul cel vechi

Vizualizari: 324

Id: 7651

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.