Omul mandru pierde frica de Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul mandru pierde frica de Dumnezeu

Sufletul care se mândrește din cauza mulţimii averilor, puţin câte puţin scoate din inima lui frica de Dumnezeu şi pierzând-o, nu se păzeşte nici de minciună şi nici de hulă. Invidiază, se mânie, se laudă puternic şi se bucură foarte mult de dezbinări hrănindu-se, ca lipitoarea, cu sânge şi pândind întotdeauna păcatele altora iar pe ale sale niciodată nu le simte. L-au lăudat şi el s-a bucurat. Dacă însă nu i-au acordat atenţie, îl roade mânia de fiară şi îl acoperă o mare tristeţe. Sfânta Scriptură, care îi porunceşte să cheme la masa lui săracii, nu bogaţii, el o dispreţuieşte şi întotdeauna îi ospătează cu dărnicie pe cei bogaţi, se bucură împreună cu ei şi fără milă risipeşte cu ambele mâini bunurile săracilor pentru desfătările de tot felul ale inimii sale.

(Sfântul Maxim Grecul, Viaţa şi cuvinte de folos, Traducere de Florentina Cristea, Editura Bunavestire, Galaţi, 2002, p. 42)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Omul mandru pierde frica de Dumnezeu

Vizualizari: 317

Id: 14749

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.