Omul nou se naste numai la initiativa fiecaruia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul nou se naste numai la initiativa fiecaruia

Lepădarea de părinţi este o desprindere psihică, pentru a-i iubi în duh, în Hristos. Iubirea sufletească e în dauna persoanei umane, e un ataşament bolnăvicios.

Omul nou se naşte numai la iniţiativa fiecăruia. Orice moştenire ar avea cineva, în orice condiţii ar trăi, Dumnezeu este Cel care dă puterea naşterii din nou. Toţi sunt chemaţi. Nimeni nu este exclus. Singura condiţie este voia liberă a celui chemat de a se lepăda de moştenirile sale de la lume. Şi să nu uităm că este doar dureros să am o moştenire grea, nu nedrept. Dumnezeu nu desfiinţează legea firii căzute, ci-i dă omului putere să iasă din ea.

(Monahia Siluana Vlad, Uimiri, rostiri, pecetluiri, Editura Doxologia, 2012, p. 78)

Categoria: Articole

Cautare:

Omul nou se naste numai la initiativa fiecaruia

Vizualizari: 334

Id: 20784

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.