Osteneala slabeste puterea ispitirii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Osteneala slabeste puterea ispitirii

Un frate, spunea fraților lucruri folositoare despre egumenul Dorotei, părintele său, ca era el foarte ostenitor și aspru viețuia, șaizeci de ani având în peșteră; în toate zilele, pe zăduf, întru amiază-și adună pietre în pustie și totdeauna făcea cu ele chilii și le da celor ce nu-și puteau zidi. Iar eu — a spus fratele — am zis lui odată: „Ce faci părinte, la niște bătrâneți ca acestea, muncindu-ți trupul prin zăduful cel cumplit?” Și mi-a răspuns mie, zicând: „Ca să nu mă muncească el pe mine, îl muncesc eu pe el”. Și mânca, cu măsură, în toate zilele, pâine uscată și mărunte verdețuri de salată, încă și apă bea cu măsură. Iar Dumnezeu îmi este martor că nu l-am văzut pe el întinzându-și picioarele, nici dormind pe rogojină, nici pe pat. Ci în toată noaptea, șezând, împletea coșnite de smicele de finic și din ele își cumpăra hrană.

Categoria: Articole

Cautare:

Osteneala slabeste puterea ispitirii

Vizualizari: 470

Id: 18741

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.