Pacatele ce se nasc din iubirea de argint

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pacatele ce se nasc din iubirea de argint

Din iubirea de argint se nasc și alte șapte păcate (...) și toate merg în urma și la ținta maicii lor, adică: adună avuție mai mult decât trebuința.

Cel dintâi este zgârcenia și scumpetea, care împietresc inima, când te face să strângi fără milă, și să nu te înduri de săraci.

Al doilea este și se zice, tulburare a minții și se naște din frica că pierzi averea, sau din multa dorință ca să o înmulțești. Al treilea este sila, când răpești cu silnicie cele străine pentru același scop. Al patrulea este minciuna, când cu viclenie și înșelătoare cuvinte iei cele străine. Al cincilea este jurământul strâmb, adică atunci când juri mincinos ca să dobândești ceva. Al șaselea este vicleșugul, când cu înșelătoare și viclene cuvinte și fapte, înșeli pe aproapele tău. Al șaptelea și cel mai de pe urmă, este trădarea, precum a făcut Iuda, Stăpânului.

(Monahul Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 69)

Categoria: Articole

Cautare:

Pacatele ce se nasc din iubirea de argint

Vizualizari: 439

Id: 17513

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.