Pacatul, lipsa comorii harului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pacatul, lipsa comorii harului

Nu bolile sunt cel mai mare rău pentru om, căci bolile trupești, îndurate cu smerenie, cu credință și cu răbdare, pot tămădui sufletul bolnav de păcat și-l pot aduce mai aproape de Dumnezeu - de bunul cel mai de preț al omului.

Pentru cel credincios, nici moartea nu este înspăimântătoare, căci printr-însa, ca printr-o poartă, mergem către Dumnezeul nostru cel mult dorit și iubitor, care „au gătit… celor ce iubesc pre dânsul”, „cele ce ochiul nu a văzut, nici urechea a auzit, nici la inima omului s-au suit!” (I Cor. 2, 9). Păcatul însă, este cea mai vrednică de plâns sărăcie a inimii - lipsa comorii harului.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox, traducere din limba bulgară de Valentin-Petre Lică, Editura Predania, Bucureşti, 2010, p. 80)

Categoria: Articole

Cautare:

Pacatul, lipsa comorii harului

Vizualizari: 471

Id: 7758

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.