Paganii si Evanghelia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Paganii si Evanghelia

„I-am vorbit cândva părintelui (scrie fiica lui duhovnicească) despre o familie, zicându-i că-mi este foarte milă de ei toţi - aceştia nu cred în nimic, nici în Dumnezeu, nici în viaţa de apoi. Îmi este milă mai ales pentru că, probabil, n-au ajuns aşa din vina lor, ci au fost educaţi în necredinţă, sau au mai fost şi alte pricini". Părintele a început să dea din cap şi să zică mânios: „Cei fără Dumnezeu nu au nici o îndreptăţire. Pentru că tuturor, absolut tuturor, chiar şi păgânilor li se propovăduieşte Evanghelia; şi, în sfârşit, noi toţi din fire primim încă de la naştere simţul cunoaşterii lui Dumnezeu. Aşadar, vina este doar a lor. Mă întrebi dacă poţi să te rogi pentru aceştia. Desigur, putem să ne rugăm pentru toată lumea".

(Sfântul Ambrozie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 91)

Categoria: Articole

Cautare:

Paganii si Evanghelia

Vizualizari: 293

Id: 21905

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.