www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Parinte, pentru ce Dumnezeu ingaduie diavolului sa ne ispiteasca?

Parinte, pentru ce Dumnezeu ingaduie diavolului sa ne ispiteasca?

Dumnezeu nu îngăduie o încercare dacă nu va ieși ceva bun din ea. Când Dumnezeu vede că din ea va rezulta un bine mai mare, lasă pe diavol să își facă treaba sa. Ați văzut ce a făcut Irod? A omorât 14.000 de prunci, dar a făcut 14.000 de mucenici îngeri. Unde ai văzut tu mucenici îngeri? Diavolul și-a dat peste mutră! Dioclețian s-a făcut împreună-lucrătorul diavolului chinuind pe creștini cu asprime, dar fără să vrea a făcut bine Bisericii lui Hristos, pentru că a îmbogățit-o cu Sfinți. Credea că va face să dispară toți creștinii, dar n-a făcut nimic. A lăsat o mulțime de Sfinte Moaște ca să ne închinăm la ele și a îmbogățit Biserica lui Hristos.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești I – Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nuțescu Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 59-60)

Categoria: Articole

Cautare:

Parinte, pentru ce Dumnezeu ingaduie diavolului sa ne ispiteasca?

Vizualizari: 517

Id: 14676

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.