Parinti si copii - Momente de neuitat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Parinti si copii - Momente de neuitat

În general, părinţii prea ocupaţi susţin că, deşi nu le acordă foarte mult timp copiilor, pot recupera cantitatea prin calitate: pot trăi într-o oră petrecută împreună cu cei mici clipe mai valoroase decât într-o zi întreagă de companie plictisitoare. Totuşi, specialiştii au ajuns la concluzia că „momentele speciale” nu pot înlocui nici­odată timpul nelimitat petrecut împreună. Explicaţia este că momente memorabile se produc atunci când ne aşteptăm mai pu­ţin şi este mult mai probabil să se întâmple în decursul unei zile întregi decât sea­ra, într-o oră sau două înainte de culcare. Părinţii au multe lucruri de explicat copi­ilor în vederea pregătirii lor pentru viaţă, iar aceste lucruri trebuie explicate în mod practic, în momentul în care copiii se con­fruntă cu ele, nu ulterior si nu teoretic. Şi bineînţeles, cu aceste lucruri copiii se întâlnesc pe parcursul întregii zile şi nu doar în puţinele clipe în care părinţii moderni reuşesc să fie alături de ei.

(Psiholog Irina Constantinescu, Părinţi buni pentru copii minunaţi - Familia Ortodoxă, nr. 10, nov. 2009, p. 10)

Categoria: Articole

Cautare:

Parinti si copii - Momente de neuitat

Vizualizari: 355

Id: 23398

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.