Paza inimii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Paza inimii

Trebuie să ne păzim mereu inima curată de cugete necuviincioase şi de impresii, după cuvintele grăitorului de pilde: Păzeşte-ţi inima ta cu toată sârguinţa (Pilde 4,23).

Din păzirea continuă a inimii izvorăşte curăţia, care este necesară pentru a-L vedea pe Domnul, precum ne încredinţează Adevărul cel veşnic: Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu (Matei 5, 8).

Orice lucru de preţ pe care l-ai dobândit, păzeşte-l ca pe o comoară în inima ta şi nu-l vădi dacă nu e nevoie. Altfel, se expune primejdiei vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Nu descoperi oricui secretele inimii tale.

(Un serafim printre oameni – Sfântul Serafim de Sarov, traducere de Cristian Spătărelu, Editura Egumenița, p. 336)

Categoria: Articole

Cautare:

Paza inimii

Vizualizari: 526

Id: 21844

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.