Pe toate le vad in legatura cu propriul meu criteriu...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pe toate le vad in legatura cu propriul meu criteriu...

Nu este venin mai tare ca veninul aspidei și al vasiliscului, și nu este răutate mai mare decât răutatea iubirii de sine.

Nu există otravă mai rea decât otrava aspidei şi a vasiliscului şi nu există o răutate mai mare decât iubirea de sine. Aceasta te distruge, te netrebniceşte, te dizolva, te omoară şi te aruncă departe de Dumnezeu.

Iubirea de sine înseamnă: "Criteriul întotdeauna să fiu eu. Eu aşa gândesc, cu aşa simt, să vă spun cum simt lucrul acesta, cum îl înţeleg, ce mă va odihni". Adică pe toate le văd în legătură cu propriul meu criteriu, cu propri­ile mele păreri, cunoştinţe şi dorinţe. Şi pentru că nimeni nu-şi recunoaşte iubirea pentru sine însuşi, de aceea, zice Sfântul, să vă spun cel puţin aceasta, poate-poate veţi în­ţelege: iubirea de sine este o otravă, mai rea şi decât otra­va aspidei şi a vasiliscului.

(Arhimandrit Emilianos Simonopetritul, Sfântul Isihie. Cuvânt despre trezvie, Editura Sf. Nectarie, pp. 606-607)

Categoria: Articole

Cautare:

Pe toate le vad in legatura cu propriul meu criteriu...

Vizualizari: 605

Id: 9608

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.