Pecetluiti voi pe prunci cu semnul crucii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pecetluiti voi pe prunci cu semnul crucii

Spre a-și mărturisi identitatea, creștinii au făcut semnul crucii pe case și pe tot ce le aparținea. Au purtat și poartă cruciulițe, lucrate din materiale mai mult sau mai puțin prețioase, la gât, la mână sau pe veșminte, ca semn al identității lor și al vieții conforme exigențelor Celui Răstignit.

Cu aceeași conștiință fac semnul crucii peste aceia care nu-l pot face ei înșiși: „Înconjurați copiii din fragedă pruncie cu armele duhovnicești și învățați-i să se pecetluiască cu semnul crucii pe frunte; înainte să-l poată face ei înșiși cu mâna lor, pecetluiți-i voi cu semnul Crucii” (Sfântul Ioan Gură de Aur în Epistola către Corinteni XII, 7; P. G. 61, Col. 106).

(Vasile Răducă, Ghidul creștinului ortodox de azi, Editura Humanitas, p. 83)

Categoria: Articole

Cautare:

Pecetluiti voi pe prunci cu semnul crucii

Vizualizari: 456

Id: 17744

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.