Pentru a intelege taina mantuirii in Hristos trebuie sa trecem prin calea ascultarii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pentru a intelege taina mantuirii in Hristos trebuie sa trecem prin calea ascultarii

Tot ceea ce este, fiinţează pentru că Dumnezeu gândeşte lumea. Dumnezeu gândeşte lumea şi lumea fiinţează. De veţi căuta voia lui Dumnezeu în simplitate şi smerenie, Dumnezeu poate preschimba orice situaţie, până şi cea mai negativă. Astfel, de veţi aculta de părintele vostru duhovnicesc şi veţi avea încredere în el, să nu vă fie frică de a fi prost călăuziţi. Dumnezeu întotdeauna va găsi mijlocul de a vă descoperi adevărul. A umbla întru ascultare înseamnă a vă face inima mai simţitoare faţă de fiece mişcare duhovnicească din viaţa voastră.

Nu are însemnătate faptul că viziunea duhovnicului nostru este nedesăvârşită. În măsura în care faptele noastre sunt săvârşite în ascultare şi credinţa în Hristos, Dumnezeu le va îndrepta. Ceea ce părea greşit se va arăta a fi drept. În schimb, ceea ce părea drept minţii noastre, adesea nu va fi decât răsfrângerea voii noastre păcătoase, şi Dumnezeu nu va fi cu noi.

Calea cea mai simplă este de a asculta, şi nu de a porunci. Este războiul cel mai puternic împotriva patimilor. Pentru a înţelege taina mântuirii în Hristos trebuie să trecem prin calea ascultării. Şi a o săvârşi cu multă luare-aminte. În măsura în care viziunea sa este dreaptă, omul poate avea o insuflare foarte înaltă făcând munca cea mai simplă, ca de pildă bucătăria. În schimb, fără ascultare, fie el patriarh, episcop sau preot, se poate pierde.

(Arhimandrit Sofronie, Din viaţă şi din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, pp. 40-41)

Categoria: Articole

Cautare:

Pentru a intelege taina mantuirii in Hristos trebuie sa trecem prin calea ascultarii

Vizualizari: 368

Id: 8900

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.