Pilda de pocainta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Pilda de pocainta

A fost un tâlhar și, venind la ava Zosima, îl ruga pe bătrân, zicând: "Pentru Dumnezeu, fă milă cu mine, păcătosul, de vreme ce, multe rele și fără de număr păcate am făcut ca doar m-oi curăți de răutățile mele". Iar starețul, învățându-l, îndată l-a făcut călugăr, dându-i lui și sfântul chip. După aceasta, i-a zis lui starețul: "Să mă crezi pe mine, fiule, că aici nu vei putea să petreci, că de va auzi dregătorul, îndată te va lua pe tine. Ci, ascultă-ma pe mine și de voi duce la o mănăstire mai departe de aici". Deci, l-a dus pe el la mănăstirea lui Dorotei, la marginea Gazei și, viețuind acolo nouă ani, a deprins Psaltirea și toată rânduiala călugărească. După aceasta, iarăși s-a întors la starețul Zosima și i-a zis lui: "Părinte, fă milă cu mine, dă-mi mie hainele cele mirenești, iar acestea călugărești, ia-le". Și, fiindu-i milă, starețul i-a zis: "Pentru ce, fiule voiești să faci așa?" Răspuns-a lui fratele: "Iată că, după ce m-ai îmbrăcat în sfântul acesta chip, părinte, și m-ai trimis la altă mănăstire, nouă ani am petrecut acolo și pe cât am putut am flămânzit și m-am înfrânat și, cu toată frica lui Dumnezeu, în tăcere m-am supus. Și știu că bunatatea lui Dumnezeu m-a iertat pe mine de relele mele cele multe. Dar, când merg în biserică, să mă împărtășesc la altar, îndată îmi stă un prunc și-mi zice mie: Pentru ce m-ai omorât pe mine? Și în nici o zi nu mă slăbește, mustrându-mă. Deci, pentru aceasta părinte, voiesc să mă duc, ca să mor pentru pruncul acela, pe care l-am omorât, fără de minte fiind eu".

Categoria: Articole

Cautare:

Pilda de pocainta

Vizualizari: 573

Id: 18238

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.