Pilde despre cei ce nu si-au pazit ochii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pilde despre cei ce nu si-au pazit ochii

De şi-ar fi păzit sodomitenii ochii ca să nu-i vadă pe cei doi îngeri, nu ar fi fost arşi cu totul de potopul cel de foc.

A văzut Sihem, fiul lui Hemor, pe Dina, fiica lui Iacob, şi a îndrăgit-o pe ea, iar pentru aceasta a fost ucis de fraţii ei împreună cu tot norodul (Fc 34,2).

A văzut David din casă pe Batşeba că se scălda şi a căzut într-o îndoită groapă: a preacurviei şi a uciderii (vezi 2 Rg 11, 2). Dar după aceea, prin pocăinţă, cu totul s-a înţelepţit şi s-a învăţat a-L ruga pe Dumnezeu ca să-i întoarcă ochii de la frumuseţea deşartă: întoarce ochii mei să nu vază deşertăciune (Ps 118, 37).

(Sfântul Nicodim Aghioritul, Paza celor cinci simţuri, Editura Egumeniţa, Galaţi, p. 128)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Pilde despre cei ce nu si-au pazit ochii

Vizualizari: 265

Id: 21534

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.