Pocainta este cel mai mare dar facut pacatosului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pocainta este cel mai mare dar facut pacatosului

În vremea cea vicleană de acum, multora le este ruşine şi să se pocăiască, ba încă se şi îndreptăţesc în păcatele lor şi nu socot păcatul drept păcat - dar cu atât mai aspru îi va judeca Dreptul Judecător. Pocăinţa este cel mai mare dar făcut păcătosului care crede în Cel Ce Singur are stăpânirea de a-l îndreptăţi pe nelegiuitul care se pocăieşte - iar stăpânire a ierta păcatele are numai lisus Hristos, Mielul lui Dumnezeu, Cel Ce ia asupra Sa păcatul lumii (In. 1, 29). Datu-Mi-s-a toată puterea în cer şi pe pământ (Mt. 28, 18). Putere are Fiul Omului pe pământ a ierta păcatele (Mt. 9, 7). Prin patimile Sale, El a dobândit de la Tatăl Ceresc, în folosul nostru, stăpânirea de a ne ierta păcatele şi de a-i aduce în rai pe cei ce din tot sufletul se pocăiesc, cum l-a adus şi pe tâlharul cel înţelept, care a crezut şi a strigat: ...pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni întru Împărăţia Ta (Lc. 23,42).

(Sfântul Ioan de KronstadtDespre tulburările lumii de astăzi, Editura Sophia, București, 2011, p. 89)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Pocainta este cel mai mare dar facut pacatosului

Vizualizari: 209

Id: 17818

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.