Pocainta unei femei pacatoase

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pocainta unei femei pacatoase

Povestit-a avva Ioan cel de la Chilii zicând că o femeie păcătoasă era în Egipt, frumoasă și bogată foarte, și boierii veneau la dânsa. Deci, într-una din zile a avut vreme să vină la biserică și a voit să intre înăuntru. Iar ipodiaconul, care sta la uși, n-a lăsat-o, zicând: nu ești vrednică să intri în casa lui Dumnezeu, căci ești necurată. Iar în timp ce se certau a auzit episcopul gâlceava și a ieșit. Deci i-a zis lui femeia: nu mă lași a intra în biserică? Și i-a zis episcopul: nu îți este slobod să intri, că necurată ești! Iar ea umilindu-se, i-a zis: nu mai păcatuiesc! Și i-a zis ei episcopul: de vei aduce aici averile tale, știu că nu mai păcătuiești. Iar după ce le-a adus ea, luându-le episcopul, le-a ars. Și au intrat în biserică, ea plângând și zicând: Dacă aici așa mi s-a făcut, oare acolo ce-am să pătimesc? Și s-a pocăit și s-a făcut vas al alegerii.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, p. 121)

Categoria: Articole

Cautare:

Pocainta unei femei pacatoase

Vizualizari: 375

Id: 10854

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.