Poftele trupesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Poftele trupesti

Părintele Sofronie a cunoscut ce înseamnă diavolul şi cum luptă el cu mul­tă înverşunare împotriva omului. Referindu-se la poftele trupeşti, scrie: „Când ne războieşte vrăjmaşul, exploatând însăşi firea noastră cu dra­gostea iubirii omeneşti, cu a celei sufleteşti, iar uneori doar cu cea a trupu­lui, atunci să cădem la pământ şi să-L implorăm pe Dumnezeu, precum Maria Egipteanca, pentru a ne îngădui din milostivirea Sa, să cunoaştem dumnezeiasca Sa dragoste în locul dragostei celei trupeşti, omeneşti, pe care am părăsit-o de dragul Său. Trebuie însă să ne rugăm pentru aceas­ta nu doar în clipa aceea, ci până în clipa în care se va şterge orice dorin­ţă a dragostei trupeşti şi se va sălăşlui pacea în sufletul şi în trupul nostru. Nu trebuie să cerem nimic mai mult decât să nu cădem în ispită, adică în înşelare.”

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de pr. Șerban Tica, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, p. 162)

Categoria: Articole

Cautare:

Poftele trupesti

Vizualizari: 580

Id: 7999

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.