Poruncile lui Dumnezeu nasc fericire in sufletul omului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Poruncile lui Dumnezeu nasc fericire in sufletul omului

Hristos nu a cerut multe lucruri. Şi la a Doua Venire nu va zice: De ce nu aţi lucrat nevoinţa? Nu. Va zice: De ce nu l-aţi îmbrăcat pe sărac, de ce nu l-aţi mângâiat pe cel întemniţat? Ce sunt acestea? Faptele dragostei.

De aceea a spus Hristos: Cine este cel care Mă iubeşte? Cel ce ţine poruncile Mele. Cel ce nu Mă iubeşte pe Mine nu ţine poruncile Mele. Prin cercetarea pe care a făcut-o celor de-a stânga, a vrut să le zică: Voi nu aţi avut dragoste şi, pentru că nu aţi avut dragoste, nu puteţi intra în cămara dragostei

Cămara dragostei se câştigă numai cu iubire şi jertfă. De aceea va trebui cu dragoste şi smerenie să intrăm în Împărăţia Cerurilor.

(Părintele Efrem Athonitul, Despre credinţă şi mântuire, traducere de Cristian Spătărelu, Editura Bunavestire, Galaţi, 2003, p. 11)

Categoria: Articole

Cautare:

Poruncile lui Dumnezeu nasc fericire in sufletul omului

Vizualizari: 427

Id: 9107

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.