Postul si insemnatatea lui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Postul si insemnatatea lui

Noi cunoaştem puterea postului şi însemnătatea lui şi din faptul că este atât de urât de vrăjmaşul. Vin la mine după un sfat şi să se spovedească, şi între altele îi îndemn să păzească sfintele posturi. Sunt de acord cu toate, dar când vine vorba de post auzi: nu vreau, nu pot şi altele. Vrăjmaşul îi îmboldeşte să nu vrea, să nu păstreze sfintele posturi. Dumneavoastră ştiţi care este tactica diavolului? Ştiind că un om oarecare are un păcat mai mare sau mai mic, se străduieşte ca omul să nu se pocăiască. Cu acest scop el se străduieşte pe toate căile să micşoreze în faţa omului greutatea păcatului, inspirându-i astfel de gânduri: «Acest păcat nu este important... Dumnezeu oricum ţi-l va ierta» ş.a. Şi chiar se străduieşte ca omul să uite acest păcat.

(Starețul Varsanufie de la Optina. Viața și minunile, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 150)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Postul si insemnatatea lui

Vizualizari: 525

Id: 15764

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.