Pravila de rugaciune sa fie mai degraba mai mica, dar facuta statornic si cu atentie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pravila de rugaciune sa fie mai degraba mai mica, dar facuta statornic si cu atentie

Dacă un oarecare cuget rău îţi vine în minte şi în inimă ca să se lipească de ea, iar inima îl simpatizează, atunci trebuie să ne silim pe deplin pentru a-l înlătura cu ajutorul Rugăciunii lui Iisus şi al spovedaniei la Stareţ. Trebuie să ştim ce patimă ne chinuieşte mai mult pentru a ne lupta cu ea în chip anume. Pentru aceasta trebuie să ne cercetăm zilnic conştiinţa. Pravila de rugăciune să fie mai degrabă mai mică, dar făcută statornic şi cu atenţie... Cele cinci sute de închinăciuni însoţite de Rugăciunea lui Iisus este mai bine să fie făcute o singură dată.

 

(Starețul Nicon de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 214)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Pravila de rugaciune sa fie mai degraba mai mica, dar facuta statornic si cu atentie

Vizualizari: 471

Id: 13434

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.