Pregatirea mintii pentru rugaciune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pregatirea mintii pentru rugaciune

Mult ajută şi puţina citire duhovnicească, mai ales înainte de rugăciune. Încălzeşte sufletul şi alungă grijile zilei şi atunci, cu sufletul eliberat şi transportat în duhovniceasca atmosferă dumnezeiască, mintea se mişcă nerăspândită. Cu un text din Evanghelie sau din Pateric, care are bucăţele mici, dar tari, mintea se transpune în spaţiul duhovnicesc şi nu mai aleargă. Pentru că mintea este ca un copil zburdalnic care aleargă când pe aici, când pe dincolo. Dacă însă îl îndulceşti cu o caramea, nu mai pleacă.

Neîmprăştierea şi lipsa de grijă aduc liniştea lăuntrică şi izbânda duhovnicească. Grijile îndepărtează de Dumnezeu. Atunci când există multă împrăștiere, există şi mulţi paraziţi duhovniceşti, iar transmisioniştii duhovniceşti nu pot lucra în condiţii bune.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești, vol. 1: Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, traducere de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 208)

Categoria: Articole

Cautare:

Pregatirea mintii pentru rugaciune

Vizualizari: 184

Id: 16860

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.