Pregatirea pentru Sfanta Impartasanie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pregatirea pentru Sfanta Impartasanie

Pregătirea noastră pentru Sfânta Împărtășanie este îndoită, adică trupească și sufletească. Cea trupească constă în post, înfrânare de la poftele trupești, priveghere, plecări de genunchi și alte osteneli prin care să se curețe și să se ușureze trupul de cele care îl îngreunează, îl aprind și îl spurcă. Pregătirea sufletească cuprinde: spovedanie curată la duhovnic, citirea pravilei și a altor rugăciuni făcute cu frică de Dumnezeu, cu luare-aminte și cu umilință. Apoi, cel ce se împărtășește trebuie să nu fie certat cu nimeni, să nu poarte mânie împotriva cuiva, să ierte tuturor celor ce i-au greșit cu ceva, aducându-și aminte de cuvintele Mântuitorului, Care zice: „De veți ierta oamenilor greșelile lor și Tatăl vostru Cel din ceruri vă va ierta vouă greșelile voastre”. De asemenea, să se silească după putere ca să nu abă nimeni ceva asupra sa.

(Arhimandrit Cleopa Ilie, Urcuș spre Înviere, Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Iași, 1998, p. 248)

Categoria: Articole

Cautare:

Pregatirea pentru Sfanta Impartasanie

Vizualizari: 347

Id: 9680

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.