Pregatirea temeinica dinaintea Sfintei Liturghii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pregatirea temeinica dinaintea Sfintei Liturghii

Mai înainte cu două sau trei zile, credincioşii trebuie să țină desăvârşită curăţenie trupească şi sufletească, în casele lor; să se împace cu cei ai casei şi cu toţi oamenii, iertând și cerându-şi iertare unii de la alţii, ştiind că cei certaţi nu pot intra in biserică, nu pot zice Tatăl nostru, nici nu pot da slujbe cu părticele la Sfântul Altar.

Să facă din timp curăţenie în casele lor, să se spele şi să se îmbrace cuviincios, căci altfel nu pot lua parte la Sfânta Liturghie; să se deştepte din timp Duminica şi de sărbători, ca să poată veni la biserică cu pomelnicul şi prescurile înainte de începerea Sfintei Liturghii, pentru a-i scoate părticele la proscomidie; să ia şi pe copiii lor la biserică şi să-i înveţe de mici cum să se închine, cum să facă Sfânta Cruce şi cum să asculte dumnezeiasca slujbă.

(Protosinghel Ioanichie Bălan, Călăuză ortodoxă în Biserică, volumul I, Editura Sfintei Mănăstiri Sihăstria, 1991, p. 84)

Categoria: Articole

Cautare:

Pregatirea temeinica dinaintea Sfintei Liturghii

Vizualizari: 398

Id: 11153

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.