Preocupari sfinte

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Preocupari sfinte

Femeia samarineancă de ce L-a iubit pe Hristos? Ce i-a făcut Hristos femeii samarinence? A intrat în vorbă cu ea, i-a cerut apă, i-a zis ca îi va da o apă care nu se va împuțina niciodată. Ea nici nu știa despre ce apă vorbește. Când a înțeles în Duhul Sfânt că este prooroc, a zis: „Dacă Tu știi că eu am avut șase bărbați, Tu ești Prooroc!” Care a fost prima întrebare pe care I-a pus-o această femeie unui Prooroc? (...)

A zis oare: „Hai la mine acasă să Te rogi pentru casa mea, ca să-mi meargă bine”? N-a zis asta! Care a fost prima ei întrebare? „Învățătorule, iudeii se roagă la templu și zic că acolo vine Dumnezeu, iar samarinenii se roagă pe dealul ăsta, pentru că aici e fântana asta pe care am moștenit-o. Dar Tu cum zici, cum trebuie să ne rugăm?”. Ia uitați-vă ce preocupări avea această femeie, femeie aparent desfrânată: se gândea cum să se roage! L-a întrebat pe Mântuitorul cum să ne rugăm! Asta arată ce era în inima ei, ce fel de inimă avea!

(Ieromonah Savatie Baștovoi, Singuri în fața libertății, Editura Cathisma, București, 2009, pp. 24-25)

Categoria: Articole

Cautare:

Preocupari sfinte

Vizualizari: 454

Id: 18769

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.