www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Preocupari sfinte

Preocupari sfinte

Femeia samarineancă de ce L-a iubit pe Hristos? Ce i-a făcut Hristos femeii samarinence? A intrat în vorbă cu ea, i-a cerut apă, i-a zis ca îi va da o apă care nu se va împuțina niciodată. Ea nici nu știa despre ce apă vorbește. Când a înțeles în Duhul Sfânt că este prooroc, a zis: „Dacă Tu știi că eu am avut șase bărbați, Tu ești Prooroc!” Care a fost prima întrebare pe care I-a pus-o această femeie unui Prooroc? (...)

A zis oare: „Hai la mine acasă să Te rogi pentru casa mea, ca să-mi meargă bine”? N-a zis asta! Care a fost prima ei întrebare? „Învățătorule, iudeii se roagă la templu și zic că acolo vine Dumnezeu, iar samarinenii se roagă pe dealul ăsta, pentru că aici e fântana asta pe care am moștenit-o. Dar Tu cum zici, cum trebuie să ne rugăm?”. Ia uitați-vă ce preocupări avea această femeie, femeie aparent desfrânată: se gândea cum să se roage! L-a întrebat pe Mântuitorul cum să ne rugăm! Asta arată ce era în inima ei, ce fel de inimă avea!

(Ieromonah Savatie Baștovoi, Singuri în fața libertății, Editura Cathisma, București, 2009, pp. 24-25)

Categoria: Articole

Cautare:

Preocupari sfinte

Vizualizari: 526

Id: 18769

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.