Prietenul pacatosilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Prietenul pacatosilor

Păcătoşii au un prieten, pe Iisus.

Din momentul în care cunoşti că eşti păcătos, te-ai schimbat din vrăjmaşul lui Dumnezeu în prietenul Lui. Dumnezeu nu este vrăjmaşul omului niciodată, că nu poate fi şi nici nu Se schimbă, El acelaşi fiind. Schimbarea e a omului. Nici îngerii răi nu se pot schimba, numai omul se poate schimba.

Schimbarea care bucură Cerul este din rău în bine. Este şi din bine în rău. Prima este convertire, a doua este cădere. Definitive, nu-s nici una. Până la moarte există posibilitatea căderii şi a convertirii, dar moartea fixează ori una, ori alta din posibilităţi.

Când crezi despre tine că eşti drept ai închis toate posibilităţile tale de desăvârşire. Când ştii că eşti păcătos, când eşti convins de nedesăvârşirea ta, este semn că Cel desăvârşit este lângă tine şi conştiinţa ta strigă diferenţa dintre El şi tine.

Prietenul păcătoşilor aşteaptă pe toţi cei ce vor să se mântuiască, îi caută, aleargă după ei şi face aceasta până la ultimul om al împărăţiei Sale.

Iată o nevăzută dimensiune a Crucii.

(Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca – Talanții Împărăției, Editura Credința Strămoșească, 2008, pp. 142-143)

Categoria: Articole

Cautare:

Prietenul pacatosilor

Vizualizari: 555

Id: 17080

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.