Prin ce se tamaduieste patima curviei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Prin ce se tamaduieste patima curviei

Iar despre faptul că asupra voastră s-a ridicat sau a fost îngăduită lupta curviei, voi aminti şi aceasta dragostei voastre; în partea a patra a Filocaliei, în Cuvântul despre cugetare, Sfântul Casian Romanul scrie cuvintele Sfântului Apolo către fratele său deznădăjduit care voia să plece în lume, zicând: „Nu te mira, copile, nici nu deznădăjdui, că iată, eu, într-această vârstă ajungând şi sur la cap fiind, încă mai sunt necăjit de astfel de gânduri. Să nu deznădăjduieşti din această înfierbântare, că nu se tămăduieşte atât prin grija omenească, cât prin iubirea de oameni a lui Dumnezeu".

(Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 37)

Categoria: Articole

Cautare:

Prin ce se tamaduieste patima curviei

Vizualizari: 447

Id: 24048

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.