Puterea lacrimilor de pocainta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Puterea lacrimilor de pocainta

 –  Care este canonul în cazul avortului?

 –  Ce tot întrebaţi de canon, nu ştiţi? Ce vreţi să vă spunem, 24 de lumânări aprinse de două ori pe an, în policandru? Canon pentru avort, ce canon să faci? În afară de lacrimile pocăinţei nu există niciun canon. Să construiască cineva 20 de biserici şi 400 de orfelinate şi 500.000 de azile pentru bătrâni, nu-l iartă Dumnezeu dacă a ucis un copil. Să mănânce un om numai pământ până la moartea lui, nu-l iartă Dumnezeu pentru avort. Să plângă un om pentru păcatul lui, să aibă lacrimi de pocăinţă – Dumnezeu îl iartă imediat. Ca să primească însă lacrimile de pocăinţă, omul trebuie să pună copil în loc. Nu există alt canon. De botezat nu poţi boteza că ai ucis, poţi boteza doar copilul pe care-l salvezi tu de la avort, pe acela îl poţi boteza. Asta este, aşezarea unui copil în loc; poţi să te aduci în starea în care să zici: „Acesta este copilul care este viu, pentru că eu m-am luptat nopţi întregi cu mama lui să nu facă avort. Am întors-o de 14 ori de pe drum, am fost în anticamera medicului, acolo am convins-o, s-a întors, apoi s-a dus din nou, am oprit-o şi până la urmă nu l-a avortat. Acesta este copilul care s-a născut pentru că eu am insistat”. De aici încolo începe canonul.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, p. 237)

Categoria: Articole

Cautare:

Puterea lacrimilor de pocainta

Vizualizari: 281

Id: 5655

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.