"Domnul ne educa pe noi in asa fel, incat sa nu pierdem smerenia"

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

"Domnul ne educa pe noi in asa fel, incat sa nu pierdem smerenia"

Este chinuitor să-ţi recunoşti neîncetat nimicnicia, din care cauză se întristează şi oasele... Dar, curios, când slăbea această zdrobire sfântă, eu muream duhovniceşte. Am priceput firea acestui fenomen abia mai târziu, când stareţul Siluan mi-a explicat: Domnul ne educă pe noi în aşa fel, încât să nu pierdem smerenia. Atunci, în parte, am înţeles taina acestei căi. Mi se întâmpla în trecut, ca pictor, să cerc o senzaţie de triumf, de biruinţă şi îmi ziceam: am obţinut” ceea ce căutam; mă apropiam probabil de expresia acelei frumuseţi ce mi se descria mie. Dar această încântare dispărea repede şi eu, din nou, eram chinuit, la vederea nereuşitelor mele. Aşa, şi încă mai mult, se întâmplă cu Dumnezeu: El nu ne dă linişte; mângâie sufletul pentru o clipă, se atinge cu focul Său de inimă, ne încântă mintea cu vederea Slavei Sale şi din nou se ascunde, pentru a nu crede noi cumva că am atins deplinătatea cunoaşterii Lui. Soarta noastră pe pământ este de a fi săraci cu duhul. Îndată ce ne cuprinde liniştea falsă a mulţumirii de sine, imediat ne părăseşte Duhul Vieţii, Care vine de la Tatăl.

(Arhimandritul SofronieDespre rugăciune, 2006, p. 47)

Categoria: Articole

Cautare:

"Domnul ne educa pe noi in asa fel, incat sa nu pierdem smerenia"

Vizualizari: 368

Id: 22637

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.