Rabdati suferinta trimisa voua prin boala!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rabdati suferinta trimisa voua prin boala!

Dumnezeu să vă învrednicească și pe voi, ca semn de mulțumire către Dânsul, să vă cuceriți voii Lui sfinte și să răbdați suferința trimisă vouă prin boală. Dar, pentru ușurarea acestei suferințe, vă sfătuiesc să vă faceți Sfântul Maslu, și după ce vă veți Împărtăși cu Sfintele și de viață făcătoarele Taine ale Domnului nostru Iisus Hristos, vă asigur că veți avea destulă bucurie în boală. Pe cât vă este cu putință, mulțumiți neîncetat în gândurile voastre milostivirii Domnului, pentru că din spusele Apostolului: mulțămirea înmulțește darul (II Corinteni 4, 15). Însă, nu trebuie să vă permiteți în nici un caz să cârtiți din cauza durerii puternice, pentru că toate suferințele noastre provin nu de la altcineva decât de la Domnul, Care din milostivirea Sa le face pe toate spre folosul sufletelor noastre. (Sfântul Cuvios Antonie de la Optina)

(Filocalia de la Optina. Volumul I, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 54)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Rabdati suferinta trimisa voua prin boala!

Vizualizari: 412

Id: 9835

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.