Raiul si Imparatia lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Raiul si Imparatia lui Dumnezeu

Din toate aceste denumiri date stării drepţilor dincolo de mormânt, unele precum Rai sau sânul lui Avraam, sunt pentru locul de fericire al sfinţilor în prima perioadă, iar numele de Cer şi celelalte numiri sunt date pentru locul mântuirii în a doua perioadă.

Găsim în cuvintele Sfântului Apostol Pavel mărturisire despre împărţirea vieţii de dincolo de mormânt în două perioade: fiind răpit până la al treilea Cer, el a auzit acolo cuvinte ce nu e dat omului a spune. Aceasta e prima perioadă a vieţii de dincolo de mormânt, viaţă a cărei fericire este nedeplină faţă de cealaltă ce va să fie. El ne mai învaţă că Dumnezeu a pregătit drepţilor o fericire cum nu s-a mai cunoscut pe Pământ, cum ochiul n-a văzut, nici urechea n-a auzit şi de care omul, pe Pământ, nu-şi poate face nici o închipuire. Aceasta este a doua perioadă a vieţii fericite de dincolo de mormânt, fericirea desăvârşită.

Deci, după cuvintele Apostolului, a doua perioadă a vieţii în Rai nu este acel al treilea Cer, ci o stare, un loc cu mult mai bun, Împărăţia Cerurilor, casa Părintelui Ceresc.

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2010, pp. 396-397)

Categoria: Articole

Cautare:

Raiul si Imparatia lui Dumnezeu

Vizualizari: 548

Id: 7755

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Recomandari:
noutati-ortodoxe.ro - Stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.