Ramai in cuget si nu vei osteni in ispite!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ramai in cuget si nu vei osteni in ispite!

Cugetul nu este tocmai mintea, ci o lucrare (energie) a minţii. Dacă te obişnuieşti să stai la poarta minţii tale, la gura fântânii prin care ies duhorile sau prin care poate să intre în tine ploaia, atunci nu vei osteni în ispite.

Aşadar, nu te întreba cum vei birui ispitele, patimile, neputinţele, cum te vei întâlni cu vecinul tău, sau cum o vei răbda pe soţia ta, sau cum te vei smeri înaintea Stareţului tău care nu te înţelege. Fă doar aceasta: rămâi în cuget. Atunci nu vei osteni în ispite, nu vor mai exista pentru tine ispite.

(Arhimandrit Emilianos Simonopetritul, Sfântul Isihie, cuvânt despre trezvie, Editura Sfântul Nectarie, p. 281)

Categoria: Articole

Cautare:

Ramai in cuget si nu vei osteni in ispite!

Vizualizari: 272

Id: 22593

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.