www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Rasplata cereasca a copiilor orfani

Rasplata cereasca a copiilor orfani

Însă aceşti copii orfani se vor mângâia în Rai. Acolo vor primi multe bucurii pentru mâhnirea suferită aici. Un copil orfan va intra în Rai cu mai puţine „unităţi” precum şi cei de acelaşi neam din străinătate intră în facultate fără examene, pentru că sunt închişi într-o anumită lege. Adică pe copiii orfani îi cuprinde legea lui Dumnezeu şi vor intra în Rai cu mai puțină osteneală, în timp ce ceilalţi trebuie să se ostenească mult. Eu îi fericesc pe copiii care au fost lipsiţi de dragostea părinţilor lor, pentru că au izbutit să-L facă pe Dumnezeu Tată al lor încă din această viață şi în acelaşi timp şi-au depus în Casa de Economii a lui Dumnezeu, dragostea părinţilor lor de care au fost lipsiţi şi care se măreşte prin adăugare de dobândă.

Dar şi în această viaţă Bunul Dumnezeu îi va ajuta pe aceşti copii, pentru că din clipa în care îi ia pe părinţii lor. El este, într-un anumit fel, obligat să-i ocrotească. Ce spune proorocul David? „Pe orfan şi pe văduvă va sprijini”. Fireşte, Dumnezeu îi iubeşte mai mult şi are mai multă grijă de ei. Iar acestor copii Dumnezeu le dă mai multe drepturi în această viaţă decât altora. Dacă orfanul întoarce butonul spre bunătate, sporeşte foarte mult. Iar dacă va spune: „Eu am fost chinuit, lasă acum să-i chinuiesc şi eu pe alţii”, se va distruge.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. IV Viața de familie, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 135)

Categoria: Articole

Cautare:

Rasplata cereasca a copiilor orfani

Vizualizari: 507

Id: 9964

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.