Raspunsul la intrebarea „Care este sensul vieții?”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Raspunsul la intrebarea „Care este sensul vieții?”

În ceea ce ne priveşte pe noi, voia lui Dumnezeu este ca, trăind pe pământ, să ne învăţăm a-L cunoaşte, şi cu bucurie şi de bunăvoie să urmăm voii Lui, care este singura mântuitoare şi care umple viaţa de rostul cel adevărat. Omul poate să facă orice muncă, de la cea mai neînsemnată până la cea mai importantă şi să se mântuiască prin aceasta sau să se osândească. A trăi pentru Dumnezeu, de dragul lui Dumnezeu şi spre slava lui Dumnezeu: iată mântuirea, iată sensul cel adevărat şi nu cel efemer al vieţii! Şi dacă ar fi fost voia lui Dumnezeu să fii soţie şi mamă, apoi demult ai fi fost. Dar acum, la 47 de ani, tristeţea ta pentru cele ce au trecut nu este decât o ispită. Doctore, doctore! Aruncă o privire în jur! Bolnavilor tăi nu trebuie să le transmiţi nimic din cele dinlăuntru ale tale, căci ei nu vor înţelege acestea. Ei au nevoie de iubirea ta, de profesionalismul tău şi toate acestea în Dumnezeu, în rugăciunea pentru ei. Şi despre ce petic necultivat al sufletului tău mai vorbeşti încă? La noi toate sunt la locul lor, toate sunt binecuvântate de Dumnezeu, iar cu ispitele demult a venit vremea să ne luptăm, să le deosebim şi să le dezrădăcinăm. (Arhimandritul Ioan Krestiankin, Povăţuiri pe drumul Crucii, Editura de Suflet, Bucureşti, 2013, pp. 44-45)

Categoria: Articole

Cautare:

Raspunsul la intrebarea „Care este sensul vieții?”

Vizualizari: 338

Id: 3680

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.