www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Raspunsul la rugaciune se obtine prin insistenta

Raspunsul la rugaciune se obtine prin insistenta

Judecând lucrurile superficial, unii trag concluzia că Dumnezeu este uituc sau rău. Vezi tu, omul, la sugestia satanei, nu face altceva decât să arunce vina pe Dumnezeu şi pe semenii lui pentru propriile sale greşeli. Dacă pornim de la ideea că Dumnezeu este bun, vom deduce că există un motiv bine întemeiat pentru acea întârziere. Trebuie să căutăm să aflăm ce avem noi de câştigat de pe urma ei. Iată ce mi-a trecut acum prin minte: După cum El nu ne „pedepseşte” imediat pentru faptele noastre necuviincioase, ci ne lasă un răgaz ca să ne vedem greşeala şi să-I cerem iertare, tot astfel, dintr-un bun motiv, nu ne răsplăteşte imediat pentru binele înfăptuit şi nu ne împlineşte pe dată cererile. Domnul „întârzie” şi cu pedeapsa şi cu răsplata. De altminteri, ar exista primejdia să cădem în păcatul trufiei, dacă Dumnezeu ar răspunde imediat rugăciunilor noastre. Vezi tu, puţini oameni sunt suficient de maturi duhovniceşte pentru ca acest lucru sa nu-i smintească.

(Kiris Vasile, Bătrânul Alipie: Răspunsuri la frământări cu privire la existenţa lui Dumnezeu ,traducere de Carolina Raluca Gheţu, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2013, pp. 49-50).

Categoria: Articole

Cautare:

Raspunsul la rugaciune se obtine prin insistenta

Vizualizari: 641

Id: 9441

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.