Razboiul impotriva pornirilor napraznice ale pasiunilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Razboiul impotriva pornirilor napraznice ale pasiunilor

Apoi, dacă nu eşti obişnuit, iubite, a lupta cu mişcările ascunse, cu năvala ocărilor ori cu alte nenorociri ce s-ar abate peste tine, te sfătuiesc să procedezi totdeauna astfel.

Obişnuieşte-te a cugeta totdeauna, şezând în casă, că ţi se vor întâmpla nenorociri, necinstiri şi uneori chiar loviri ori alte împotriviri. În felul acesta, vei fi gata oricând a întâmpina orice nenorocire, fără a te supăra, ci a suporta cu mulţumire şi linişte. Premeditează astfel, înainte de a ieşi din casa ta şi înainte de a merge undeva. Dar mai cu seamă când ai a face şi a vorbi cu oameni repede aprinzători la mânie.

Fiindcă o astfel de premeditare şi pregătire nu ia în seamă şi nu se sfiieşte nici chiar de întâmplările cele mai înfricoşate şi mai năpraznice. Ea stinge la vreme potrivită orice aprindere a mândriei.

De aceea zice Psalmistul: „M-am pregătit şi nu m-am tulburat” (119, 60).

(Nicodim Aghioritul, Războiul nevăzut, Editura Egumenița, Galați, p. 52)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Razboiul impotriva pornirilor napraznice ale pasiunilor

Vizualizari: 590

Id: 7979

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

cuvant:

Știri ortodoxe
Recomandari:
noutati-ortodoxe.ro - Stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.