RAZBUNAREA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

RAZBUNAREA


RAZBUNAREA


1665. - Razbunarea este rasplata raului pentru raul suferit. Scriptura ne invata: “Porunca noua va dau voua ca sa va iubiti unii pe altii” (Ioan 13, 34). Prea iubitilor, nu cautati si va razbunati singuri, ci lasati sa razbune mania Iui Dumnezeu caci scris este: A mea este izbanda, Eu voi rasplati zice Domnul. Dimpotriva, daca vrajmasul tau este flamand, da-i sa manance, daca este insetat da-i sa bea si daca vei face astfel, vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui. Nu te lasa sa fii biruit de rau, ci biruieste raul cu facere de bine (Rom. 12, 17-21). Adevarata razbunare o face numai Dumnezeu si ea trebuie ceruta de la El (Apoc. 14, 12-13). Pe taram social, razbunarea o face numai autoritatea in drept pe baza legilor judecatoresti.


1666. -”Cel ce a oprit ura porunceste acum dragostea fata de dusmani; Cel -ce a interzis razbunarea (F. Ap. 20, 35) porunceste acum rabdarea nu pentru ca razbunarea indreptatita ar fi nedreapta, dar pentru ca este mai buna rabdarea”. (Matei 5,43-44) -Const. Ap. VI, 23.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

RAZBUNAREA

Vizualizari: 907

Id: 733

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.