Relatia dintre har si dragoste

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Relatia dintre har si dragoste

Harul lui Dumnezeu se îndepărtează de la noi din cauza faptelor şi a modului nostru de a vieţui. Poate să revină la un moment dat, după multă rugăciune, ascultare faţă de voia lui Dumnezeu şi smerenie. Totuşi cheia acestor lucruri este iubirea noastră.

Odată i-am întrebat pe îngeri: Unde vrea Dumnezeu să fiu? Ce vrea să fac? Răspunsul categoric a fost: Unde te duci, ce faci, cum trăieşti, dacă îi ajuţi pe alţii sau nu contează prea puţin. Doar un singur lucru este important: calitatea şi cantitatea iubirii pe care o dăruieşti tuturor, fără discriminare.

K.: Ce vreţi să spuneţi prin calitate şi cantitate?

M.G.: Calitatea este determinată de acordarea iubirii fără a aştepta răsplată. În ceea ce priveşte cantitatea, iubirea trebuie să fie fără sfârşit, până la punctul jertfei de sine. Căci iubirea fără sacrificiu nu este iubire după Dumnezeu. Dar ce fel de sacrificiu? Acela care nu este perceput ca fiind sacrificiu! În asemenea măsură! Nu este genul de calcul care spune: Am sacrificat asta şi asta, şi ce am primit în schimb? Acest lucru este fariseism!

(Maica Gavrilia. Asceta iubirii, Editura Episcopiei Giurgiului, Giurgiu, 2014, pp. 298-299)

Categoria: Articole

Cautare:

Relatia dintre har si dragoste

Vizualizari: 473

Id: 8662

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.